marți, 6 august 2024

Inside out 2


 Inside Out 2 nu putea veni pe ecrane decât încercând sa răspundă la marile așteptări pe care le - a creat prima parte.  Cu un scenariu extrem de inteligent aplicat la psihologie, cu o animație excelent stilizata, la vremea sa apreciam acest film ca una dintre producțiile glorioase ale studiourilor Pixar. 

In mare parte Pixar onorează așteptările. Riley, eroina pe care o știm din prima serie, a crescut mare, vine adolescenta și emoțiile sale devin mai complexe. Pe lângă Joy, Sadness, Anger, Fear si Disgust, avem acum pe Anxiety, Envy, Embarrassment  și pe Ennui (numele franțuzesc al personajului nu este degeaba, este compus adorabil cu accent și maniere franceze, plictiseală cu clasă, adică).
Este vârsta în care provocările maturizarii fac din Anxietate o sentiment foarte des resimțit.
Intriga e simpla: Riley vrea sa se facă acceptată în perspectiva unor noi colegi la liceu. Ceea ce nu e simplu. Plus ca nu mai știi unde e locul vechilor prieteni.

Un tur de forță al imaginației celor de la Pixar pentru a reda aventurile sentimentelor, contradictorii, pe care le încearcă Riley. Cum se va descurca Joy cu Anxietatea care pare să preia controlul?
Un film cu care și mari și mici vor empatiza.
Doar o singura scadere: Pixar-Disney au preferat să joace "safe", pentru ca, da, Anxietatea e o mare problema în care se vor recunoaște toți, dar unde este Love? 

Niciun comentariu: