luni, 15 octombrie 2012

Paine cu semola di grano duro rimacinata


Graul dur este graul folosit pentru paste. Este un tip de grau mai bogat in proteine. Poate fi folosit si la patiserie sau facut paine. Faina are o culoare galbuie, care este mprumutata si produselor finale. Produsele finale au o consistenta mai elastica decat cele obtinute din grau normal. O consistenta foarte placuta, de altel. Creste insa mai greu, asa ca din motive de timp am amestecat in proportie 50%-50% cu faina normala.

Am folosit reteta de la paine de alac, cu singura modificare ca acum au fost 350 grame de semola de grau dur si 350% grame de faina normal.

Vedeti cam ce a iesit.

3 comentarii:

bucataras spunea...

mai vrem retete cu prajituri

Anamaria spunea...

Interesant. De unde se poate cumpara semola di grano duro rimacinata?

Felix Tudoriu spunea...

Pe la noi nu am vazut.

Se poate on line

http://www.dececco.it/eshop/EN/prodotti.asp?Categoria=6