Flao d Eivissa este o prajitura traditionala din celebra insula si, prin extensie, in Catalunia. Este o prajitura pregatita traditional cu ocazia sarbatorilor pascale, fiind un echivalent pentru Pasca de la noi.
Pentru aluat va trebuie:
- 280 grame faina
- 1 lingurita de anason macinat,
- 60 ml lichior de anason (Ouzo e un astfel de lichior. Daca nu aveti merge si orice tuica fiarta cu o lingurita de anason)
- 60 ml ulei
- 2-3 linguri de apa.
Pentru umplutura:
- 400 g branza de vaca dulce (reteta originala e cu branza de capra)
- 3 oua
- 170 g zahar
- coaja de la o lamaie rasa,
- cateva frunza de menta
Aluatul se face amestecand pur si simplu ingredientele in castron adaugand treptat apa cat aluatul sa fie suficient de elastic ca sa se poata modela in forma de tarta, dar sa nu devina lipicios.
Intr-o tava rotunda de cam 20 cm diametru,cu hartie de copt, puneti aluatul, dand forma de tarta prin presare.
Pentru umplutura, frecati branza ca sa devina mai cremoasa, sa se sparga "bulgarasii"
Amestecati apoi zaharul si coaja de lamaie. La final puneti ouale si menta si amestecati bine.
Se umple tarta cu rezultatul (care e semivascos).
Se da la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute.
Amestecul dintre gustul de branza parfumata cu lamaie si gustul de anason de la coca este unul deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu