duminică, 25 mai 2008

Regii strazii

Şi regii îmătrânesc, aceasta este prima constatare pe care o faci vâzîndu-l pe Keanu Reeves, evoluînd de la Alesul din Matrix la prozaicul şi cam alcoolicul detectiv Tom Ludlow din Regii Străzii. Doar ochelarii negrii mai amintesc de supereroul din filmul care făcea furori acum 10 ani.
În rest cam ceea ce eram obişnuiţi împuşcături multe idei puţine. Succesul din ultima vreme a producţiilor cu poliţişti corupţi, unde graniţa dintre cei buni şi cei răi este schimbătoare şi nesigură a făcut să apară şi acest Regi ai străizălor. Cu un Keanu Reeves care poate fi supererou şi într-o melodramă cu domnişoare de pension, succesul de casă nu poate fi decât garantat. Numai că, dacă în întrega poveste exista şi oarece idei despre cum funcţionează un sistem ca cel al poliţiei unde există multă putere iar inevitabil aceasta corupe acestea au fost lăsate deoparte de dorinţa de a exploata povestea de acţiune. Astfel că deşi Keanu Reeves se achită onorabil de rolul său rămâi cu regretul că Forest Whiteker întruchipîdu-l pe coruptul căpitan Jack Wander nu prea a avut loc să se exprime, pentru că probabil ar fi ieşit o dramă mult mai profundă, ţinând seama şi de talentul lui Whiteker de a întruchipa acel gen de personaje negative în fapt, dar unde răul este relativ şi în mare măsura oglinda în care se vede răul din toţi ceilalţi.
Într-un cuvânt deşi nu e un film de duzină Regii străzii nu este un regal cinematografic. (Regii străzii/Kings Street, Regie David Ayer, cu Keanu Reeves, Forest Whiteker)

Niciun comentariu: