vineri, 2 iunie 2023

Air



Air,  USA 2023, regia Ben Affleck, cu Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Marlon Wayans, Chris Messina, Chris Tucker, Viola Davis

 Filmul spune povestea liniei de pantofi Nike Air, probabil cea mai cunoscută linie de încălțăminte sport din lume, fabricată și azi, la 36 de ani de la lansare. În 1987, un angajat Nike încearcă să salveze compania de la dezastru și să încheie o afacere cu jucătorul de baschet pe-atunci începător Michael Jordan. Ben Affleck joacă rolul fondatorului Nike, Phil Knight, Matt Damon joacă rolul lui Sonny Vaccaro, cel care care i-a adus pe Jordan la Nike.

Așa cum a făcut în „Argo“ (pentru care a câștigat un Oscar), Affleck știe cum să compună atmosfera unei perioade cat si să spună o poveste care să te țină în priză.

E filmul lui Matt Damon, in rol de corporatist care nu prea respecta regulile, deloc sportiv, cu burtica, in felul său tocmai opusul starului pe care trebuie sa-l atragă la Nike. Insa e o poveste în care se vor recunoste multi, oamenii care fac lumea sa se învârtă, fără ca sa aspire vreun moment sa fie vedete. 

Niciun comentariu: