luni, 31 august 2015

Clafoutis cu faina de castane si zmeura


Un desert numai bun pentru acest  sfârşit de vară. Făina de castane are un miros puternic care vă va aduce aminte de focurile de tabără şi care se potriveşte cu gustul de fructe de pădure.

Ingrediente:

3 ouă,
100 g făină albă,
100 g făină de castane
150 grame zahăr
o cană de lapte
esenţă de migdale (o cantitate generoasă)
o lingurita de coaja de lamaie
500 g de zmeură

Amestecaţi ingredientele (mai puţin zmeura) într-un castron. Puteti incepe bătând cu ouăle şi zahărul.
Ingeti o tavă de 30 cm diametru cu unt. Turnaţi compoziţia. Puneţi zmeura împingând uşor cu degetele pentru a se înfinge în aluat.

Daţi la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.




Niciun comentariu: