duminică, 19 iulie 2015

Paine cu nuci si secara


Ingrediente:

1 kg de faina de grau integrala. Eu am folosit un amestec 500 g faina de grau integrala plus 500 g faina de secara. Puteti sa va jucati cu alte combinatii de fainuri cu gust puternic.
Aproximativ 650 ml apa  usor calduta. In functie de calitatea fainurilor e posibil sa fie nevoie de ceva mai mult.
2 pliculete de 7 grame drojdie uscata.
2 linguri de zahar
1 lingurita de sare
400 g de miez de nuca
100 g de unt la temeperatura camerei

Cantitatea este pentru 2 paini.

Miezul de nuca il impartiti in doua. Jumatate il macinati in robot pudra, restul il zdrobiti in bucati.

Puneti impreuna ca la orice paine faina, sarea, zaharul, drojdia, si apa. Amestecati bine cu o furculita. Apoi adaugati si nucile si untul. Framantati bine. Puneti apoi la crescut pentru cel putin o ora si jumatate. In functie de tipul de faina se poate sa fie nevoie de mai mult timp. Ideal ar fi ca aluatul sa-si dubleze volumul.
Dati forma aluatului dupa preferinta fiecaruia. Mai lasati sa creasca in forma cel putin jumatate de ora. Nu uitati sa acoperiti tava cu foaie de copt sau sa o ungeti cu unt.

Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade (treapta 4) pentru 40-45 de minute.

Nu iese o paine foarte aspectuoasa, insa are un gust teribil de bun.


Niciun comentariu: