sâmbătă, 20 iunie 2015

Chifle cu banane


E o reţetă clasică de pâine

1 kg de făină, (albă, dar merge şi integrală)
1 pliculeţ de drojdie uscată
2 linguri de zahăr
1 linguriţă de sare
600 ml apă

plus 3 banane pasate.

Plus miere pentru uns

Se amestecă totul şi se lasă să crească vreo 1,5 ore.
Se fac chifle.
Se mai lasă cel puţin jumătate de oră să crească în tava aşternută cu hârtie de copt.
Se ung cu miere de albine (câteva linguri sunt de ajuns.)

Se dă la cuptorul încins la 180 de grade. Se lasă vreo 40 de minute la copt. Încercaţi însă cu un beţişor cum s-au copt căci, mărimea bananelor, cât de zemoase sunt, şi proprietăţile făinii pot influenţa substanţial timpul de coacere.

Nu încercaţi să le daţi forme de pâine mari. Aluatul, fiind destul de umed din cauza bananelor, nu permite o coacere bună decât dacă se pun la copt în părţi mici de aluat care se pătrund uşor.




Niciun comentariu: