Tocmai intors din sudul Italiei mi-am dorit sa repet acasa un dulce intalnit pe acolo: biscuiti cu smochine si seminte de fenel.
Ingrediente:
- 125 g unt la temeperatura camerei,
- 125 g zahar,
- 225 g faina alba,
- 2 galbenusuri de ou,
- 50 grame smochine uscate (vreo 5-6 smochine) taiate bucati mici,
- 2 lingurite de seminte de fenel macinate (se gasesc la magazine tip plafar pentru ceai)
- un praf de sare
Cantitatile sunt pentru 12-18 biscuiti depinde de forma si grosimea pe care o doriti.
Productie usoara. Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului pina capata un aspect cremos. Se adauga galbenusurile batute si apoi faina si se amesteca bine. la sfarsit se pun bucatile de smochine si semintele de fenel.
Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se taie biscuitii in forma dorita.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.
Ingrediente:
- 125 g unt la temeperatura camerei,
- 125 g zahar,
- 225 g faina alba,
- 2 galbenusuri de ou,
- 50 grame smochine uscate (vreo 5-6 smochine) taiate bucati mici,
- 2 lingurite de seminte de fenel macinate (se gasesc la magazine tip plafar pentru ceai)
- un praf de sare
Cantitatile sunt pentru 12-18 biscuiti depinde de forma si grosimea pe care o doriti.
Productie usoara. Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului pina capata un aspect cremos. Se adauga galbenusurile batute si apoi faina si se amesteca bine. la sfarsit se pun bucatile de smochine si semintele de fenel.
Aluatul se intinde pe o suprafata presarata cu faina si se taie biscuitii in forma dorita.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu