duminică, 17 iunie 2012

Tabouleh cu hrisca


O reteta derivata din clasicul tabouleh. Dar in loc de obisnuitul cous cous am pus hrisca, mie mi se pare mai bun si mai sanatos.

Ingrediente:

  • doua legaturi generoase de patrunjel
  • doua rosii
  • 125 g hrisca
  • o ceapa
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Se incepe prin a pune hrisca la inmuiat cu cel putin 4 ore inainte de pregatirea salatei. Se pune apa cat aproximativ inca o data inaltimea hriscai din vas. Dupa ce se inmoaie bine hrisca se trece la preparare. 

Se taie patrunjelul marunt. Se adauga ceapa taiata solzisori mici. Rosiile se taie in jumatati si se indeparteaza samburii. Partea care ramane se taie in cuburi mici si se adauga in salata. Se pune hrisca inmuiata, sucul de lamaie, uleiul , sarea, piperul si se amesteca.

Este delicioasa. Se poate consuma simpla sau ca si garnitura pentru alte feluri. 


Niciun comentariu: