marți, 17 aprilie 2012

Chec cu lamaie

Pentru ca sunt amator de chestii british, ceaiul de dimineata merge cu ceva bun cu aroma de lamaie. Deci un chec de lamaie. Cu o consistenta speciala mai aproape de niste biscuiti cremosi.

Ingrediente:


  • 60 g unt
  • 180 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • coaja rasa de la trei lamai
  • 230 g zahar 
  • 100 ml smantana
  • o lingurita de rom
  • zeama de la o jumatate lamaie
  • un praf de sare
Cantitatile sunt pentru un chec.

Intr-un castron puneti faina si praful de copt. Separat bateti ouale, apoi amestecati cu coaja de lamaie, zeama, zaharul, smantana, romul si un praf de sare. Turnati amestecul peste faina si omogenizati bine cu o lingura de lemn.
Intr-o craticioara topiti untul. Luati de pe foc si lasati un pic sa se raceasca, fara sa se solidifice. Turnati untul topit peste restul amestecului si omogenizati.
Puneti in forma de cozonac tapetata cu hartie.
Incalziti in prealabil cuptorul la 170 grade. Se lasa 40-50 minute la copt.
Se raceste in forma.

Un comentariu:

bucataras spunea...

Pe asta-l vreau!se poate comanda?