sâmbătă, 15 octombrie 2011

Paine rapida

Cu totii ne dorim o paine proaspata, calda, si cu cat mai putin E-uri. Pe  de alta parte putini avem timpul si rabdarea sa parcurgem etapele producerii unei paini in casa, tinind seama de timpul lung cerut de crescutul painii. Iata o reteta care presupune foarte putin timp in afara de timpul pentru copt (dar treaba asta o face cuptorul, asa ca ne putem vedea de alte treburi)

Ingrediente:


  • 450 g faina (alba sau integrala)
  • 200g iaurt din cel gros
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita de sare 
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
Ustensile: castron pentru amestec, tava de copt (de cozonac , sau rotunda cu diamentrul 20 cm) hartie de copt

Puneti toate ingredientele in castron si amestecati cu mina pina obtineti una aluat.
Asezati aluatul in forma de copt dorita, tapetata cu hartie de copt. Crestati la suprafata. 
Puneti la copt in cuptorul incalzit la180 grade (foc puternic). Acoperit si la suprafata cu foaie de hartie de copt, deoarece are tendinta sa se arda la suprafata.
Lasati la copt cam 50 minute.
Cantitatile sunt pentru o paine.


Niciun comentariu: