sâmbătă, 22 octombrie 2011

Chec cu dovleac

 Dovleacul a napadit pietele. Placinta cu dovleac am facut. Am luat reteta de placinta cu mere si am inlocuit merele cu dovleac ras. Dar ce se mai poate face?

Un chec cu dovleac!

Ingrediente:


  • 250 g piure de dovleac copt
  • 240 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 65 g unt
  • 100 ml lapte
  • o picatrura esenta vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • optional: miez de nuca. cardamon, nucusoara
Ustensile. Castron pentru amestec, tava de copt pentru cozonaci, hartie de copt.

Cantitatile sunt pentru un chec.

Feliile taiate mai mici de dovleac se pun pe o tava de copt la cuptor la 180 grade si se lasa se coaca vrea 40 minute.
Se taie miezul si se paseaza ca sa se optina un piure.

Se pune intai oul si zaharul in castron. Se bate un pic ca sa se omogenezize.
Se adauga untul topit si se amesteca.Se adauga piureul, sarea, scortisoara si alte condimente daca e cazul, si esenta de vanilie


 Se amesteca. Se adauga apoi faina si praful de copt. Se incorporeaza si acestea. Apoi se pune laptele si miezul de nuca. Se obtine ce se vede mai jos.
Amestecul se pune in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 de grade (un pic mai mult decat un foc mediu). Se lasa 50 minute poate chiar o ora.
Este delicios

3 comentarii:

Bucataras spunea...

Comanda nr.1: un chec cu dovleac.
Aceasta comanda nu este o gluma. Te lasa nervii cand dai un zoom pe poza unu :(

Bucataras spunea...

Anulare comanda, daca tot vorbesc eu cu mine...

Felix Tudoriu spunea...

Pai daca nu are termen, pret, etc. inseamna ca nu e o oferta serioasa. ;o) A se vedea Noul Cod civil.;o)