Cornurile cu magiun sunt usor de facut si pica bine in orice moment.
Ingrediente:
500 g faina,
250 ml lapte
2 oua plus unul optional,
90 g unt,
1 pliculet de 7 g drojdie uscata,
90 g zahar,
un praf de sare.
Puneti faina, 2 oua, zaharul, laptele usor caldut (nu fierbinte!), drojdia, sarea in castron si amestecati si framntati cu mana pana se omogenizeaza.
Taiati untul cubulete, si puneti unul cate unul in aluat. Framantati in acest timp pina cand simtiti ca untul s-a integrat in aluat. Trebuie sa obtineti un aluat destul de elastic si nelipicios. Deoaece capacitatea fainii de a absorbi lichidul variaza, puteti sa adaugati putina faina in plus daca observati ca dupa un framantat indelungat, dupa ce ati incorporat tot untul, aluatul ramane lipicios.
Lasati la crescut, intr-un loc cald, cel putin o ora.
Dupa ce a crescut, presarati blatul cu faina, dati aluatul in doua, si intindeti-l pe cat se poate in forma de cerc, cat o pizza mare. Taiati "pizza" in opt felii, si crestati feliile la capatul exterior, la mijloc, pentru 2-3 cm, obrinand doua "urechi". Se unge fiecare felie cu o lingurita generoasa de magiun si apoi se ruleaza incepand de la capatul crestat spre capatul ascutit al fiecarei felii, obtinand forma de corn.
Repetati si cu cealalta jumatate.
Lasati cornurile sa creasca putin in tava, pregatita cu hartia de copt.
Ca sa se rumeneasca frumos, optional, bateti un ou si ungeti cornurile la suprafata cu ou.
Dati cuptorul la 200 grade si lasati vreo 20 de minute in cuptorul bine incins.
Singura problema e ca se termina foarte repede!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu